Hulp

Op Krabblz lees je misschien voor het eerst weer berichten van je vader, moeder, opa of oma. Of je komt hier wel vaker en leest al een poosje mee. En wij snappen dat dit best een hoop met je kan doen. Misschien maakt het je blij, misschien verdrietig. Het kan je ook boos maken of in de war. Kortom, je kunt er van alles bij voelen. Hopelijk heb je iemand bij je in de buurt met wie je erover kunt praten. Maar het kan ook zijn dat je dat moeilijk vindt. Bijvoorbeeld omdat je (diep van binnen) weet dat bijvoorbeeld je moeder het niet goed vindt als je een soort van contact met je vader, opa of oma hebt. Of omdat je het gewoon voor jezelf wilt houden, of anderen er niet mee wilt lastig vallen of omdat je het gewoon zelf nog niet weet.

Wij van Krabblz zijn geen specialist en wij kunnen je niet helpen. Maar er zijn wel plekken in Nederland waar je terecht kunt en waar je je verhaal kwijt kunt of waar je hulp kan krijgen. Wij kennen ze natuurlijk niet allemaal, maar wij doen ons best om iedereen op de hoogte te stellen van Krabblz. Wij kunnen in ieder geval deze organisaties aanbevelen. Daarnaast proberen we steeds nieuwe organisaties of professionals toe te voegen.

De kindertelefoon
www.kindertelefoon.nl
0800-0432

Als je met de Kindertelefoon belt of chat hoef je niet je echte naam te zeggen, want de Kindertelefoon is anoniem. Ook vertellen wij nooit iets door aan anderen. Als je in nood zit zullen we je in contact brengen met iemand die jou verder kan helpen. Bijvoorbeeld iemand van Bureau Jeugdzorg. Dat doen we alleen als jij dat wilt en daar toestemming voor geeft. De vrijwilligers van de Kindertelefoon komen niet naar jou toe en zullen ook nooit zomaar contact met je opnemen. Jij bent degene die belt of die chat.

Villa Pinedo
www.villapinedo.nl

Op deze plek kun jij laten horen wat jij denkt, voelt en vindt van de scheiding van je ouders. Je kunt hier leren van ervaringen van anderen en anderen met jouw verhaal steunen. Met elkaar willen we volwassenen bewust maken van wat er in ons hoofd en hart omgaat. En daarmee werken aan een gedragsverandering van ouders in het belang van het kind. Kort gezegd: Villa Pinedo is een wake-up call voor ouders in scheiding.